Annons

Annons

Kyckling med pastasallad, fetaost och pesto

En lättlagad kyckling i ugn och krämig pastasallad är bästa bjudmaten.

Kyckling med pastasallad

4 personer

4–6 kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
2 msk smör
Pastasallad:
300 g pasta, valfri sort
2 dl crème fraiche
1 dl gräddfil
2 msk fransk senap
6 salladslökar
1 gul paprika
1 orange paprika
200 g fetaost
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
2 dl rucolasallad
Servering:
11/2 dl grön pesto
basilikablad

Annons

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Putsa kycklingen. Salta och 
peppra runt om. Stek kycklingen 
på båda sidor i en stekpanna med smör. Lägg över i en smord ugnsform. Tillaga mitt i ugnen, 
ca 20 minuter. Kontrollera att 
kycklingen är genomstekt.
3. Pastasallad: Koka pastan och 
spola den i kallt vatten. Blanda 
crème fraiche, gräddfil och 
senap. Ansa och strimla sallads-
löken. Kärna ur paprikorna och skär i bitar. Blanda pasta, salladslök, paprika, fetaost i bitar, salt, peppar och rucola. Vänd ner crème fraicheblandningen.
4. Skiva kycklingen och lägg på ett fat. Klicka pesto över. Garnera med basilika.

Recept: Janet Gustavsson.

Foto: Anders Norrsell.

Prova också:

Kyckling 
med ädelost och valnötter

Caesarsallad med kyckling och bacon

Citronkyckling med honungsdressing

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…