Annons
Annons

Kyckling- och kantarellgratäng

Laga en god gratäng med smak både Sverige och Italien.

Sommargratänger 2613

4 personer
300 g penne
1 msk olivolja
2 kycklingfiléer
3 dl kantareller eller annan god svamp
2 msk smör
2 vitlöksklyftor
5 dl matlagningsgrädde
10 soltorkade tomater i olja
1 dl hackad färsk basilika
100 g mozzarella, riven
50 g riven parmesan

Annons

Sätt ugnen på 200 grader. Koka pastan enligt förpack­ningens anvisningar, men kor­ta tiden ett par minuter.
Tärna kycklingen och stek lätt i en stekpanna, salta och pepp­ra. Stek kantarellerna i smöret.
Finhacka vitlöken och skär de soltorkade tomaterna i bitar.
Blanda pasta, kyckling, svamp, vitlök, tomater och ba­silika i en smord ugnsform.
Rör samman grädde och mozzarella och häll över. Strö över riven parmesan och grati­nera ca 25 minuter.
Låt gratängen vila fem minu­ter före servering. Dekorera med några kantareller och någ­ra basilikablad.

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…