Annons

Annons

Kyckling 
med ädelost och valnötter

Enkel och elegant middag med kyckling, ädelost och valnötter i ljuvlig kombination. Passar lika bra till vardag som till fest!

Kycklingfilè med endivesallad recept

Kycklingfilé med endivesallad – recept

4 personer

400 g kycklingfilé
salt och peppar
1 msk rapsolja
2 endiver
2 salladslökar
8 valnötter
20 vindruvor
100 g ädelost
1 ask krasse
Servering:
smörgås

Annons

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Krydda kycklingfilén med salt och peppar. Stek filén på båda sidor så att den får färg i en stekpanna med olja. Lägg över kycklingfilén i en ugnsform och låt steka klart i ugnen, ca 20 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.
3. Skär bort roten på endiverna 
och bryt loss bladen. Strimla 
salladslöken. Lägg endivbladen 
på ett stort fat. Strö över salladslök, valnötter och vindruvor. 
Smula över ädelost och klipp
över krasse.
4. Vid servering: Skär kycklingen i skivor och lägg upp på fatet. Servera gärna tillsammans med
 en smörgås.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson

Prova också:

Caesarsallad med kyckling och bacon

Couscoussallad med grillad kyckling och fetaost

Fylld kycklingfilé med örtsås

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…