Annons

Annons

Kycklingfiléer 
med röd pesto och sparrissallad

Fira fredag med en läcker och fräsch kycklingrätt med röd pesto och sparris. Både enkelt och gott!

Kycklingfile med röd pesto och sparris recept

Kycklingfilé med röd pesto och sparris

4 personer

4 kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör
2 kvistar röda cocktailtomater
strösocker

Röd pesto på tomatpuré:
200 g tomatpuré
3 vitlöksklyftor
50 g parmesanost
3 msk finhackad basilika
¾–1 dl olivolja

Annons

Servering:
sparrissallad, se recept

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Putsa filéerna. Salta och peppra dem runt om och bryn i en stek-
panna med smör.
3. Röd pesto: Mixa tomatpuré, hackad vitlök, riven parmesanost och basilika. Tillsätt oljan i en tunn stråle tills peston får en fin konsistens. Salta och peppra.
4. Skär ett snitt på längden på kycklingen och lägg i pesto. Fäst med tandpetare. Lägg över i en ugnsform. Lägg i tomatkvistarna och
strö lite socker på tomaterna. 
Tillaga strax under mitten i ugnen, ca 20 minuter.
5. Servera kycklingen på sparris-
salladen tillsammans med de 
grillade tomaterna.

Sparrissallad

4 personer
500 g grön sparris
olivolja till stekning
150 g sugar snaps
50 g rucolasallad
1 citron, rivet skal + pressad saft från ½ citron
½ dl olivolja
125 g riven parmesanost

Gilla Året Runt på Facebook

1. Bryt av och kasta nedre delen
på sparrisen. Stek sparrisen 
mjuk i en stekpanna med olja. 
Låt svalna något.
2. Ansa sugar snapsen och koka
dem i lättsaltat vatten, ca 1 minut. Spola i kallt vatten. Låt rinna av.
3. Blanda sparris, sugar snaps,
rucola, citronskal, citronsaft 
och olja. Toppa med 
parmesanost.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Tomatkyckling med broccolicouscous

Kyckling 
med ädelost och valnötter

Citronkyckling med honungsdressing

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…