Annons

Annons

Kycklingfilé på risbädd med bacon

Kycklingfilé och bacon är en fantastisk smakkombination. Ajvar relish sätter tonen på den här gratängen.

Kycklinggratäng

Kycklingfilé på risbädd med bacon.

4 personer

4–6 portioner ris
400 g färsk spenat
1 purjolök
1 röd paprika
4 kycklingfiléer
salt, svartpeppar
1 1/2 dl ajvar relish

Gratängsås:
3 dl vispgrädde
1 1/2 msk kalvfond
1 dl vitt vin
ca 1 msk majsenaredning, ljus
1 dl riven lagrad ost

Annons

Topping:
140 g tärnad bacon
3 msk finhackade valfria örter

Sätt ugnen på 225 grader.

Koka riset enligt förpackningen. Ansa och skölj spenaten. Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och tärna paprikan. Fräs spenat, lök och paprika blankt utan att det tar färg. Blanda ris och spenatblandningen och lägg i smord gratängform.

Putsa kycklingfiléerna och krydda runt om. Bryn dem väl runt om. Lägg dem på ris och spenatbädden. Fördela ajvar relishen över.

Koka grädde, vin och kalvfond, red med majsena, låt såsen få ett uppkok. Häll såsen över kycklingen. Strö över riven ost. Gratinera mitt i ugnen 25–30 minuter. Kycklingen måste vara helt färdigstekt. Knaperstek baconet, tärna och blanda med hackade örter, strö över vid serveringen.

Tips! Stek baconet på galler i ugn över långpanna med vatten, så slipper du os och fastbränt fett.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…