Annons

Annons

Kycklingfiléer med kantarelltopping

Festkyckling med både ädelost och kantareller. Rostade grönsaker är ett smalt serveringsalternativ.

Kantarelltoppade kycklingfiléer är en kalasgod festrätt!

Kycklingfiléer med kantarelltopping

4 personer

4 kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm citronpeppar
smör

Topping:
2 hg kantareller
4 schalottenlökar
1 msk smör
salt, svartpeppar
1 dl grädde
1/2 dl vatten
140 g ädelost
2 msk finhackad persilja eller timjan

Annons

Servera med:
1 aubergine
1 squash
1 röd paprika
1 orange paprika
1 rödlök
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
3 msk finhackad persilja.

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Putsa kycklingen och salta och peppra runt om. Hetta upp smöret och bryn kycklingen runt om. Flytta över filéerna på en plåt med bakplåtspapper och stek i ugnens mitt 20-25 minuter.
3. Dela kantarellerna i bitar om de är stora. Hetta upp smöret och bryn svampen i ca 5 minuter. Tillsätt hackad lök och stek vidare i ca 2 minuter. Salta och peppra.
4. Tillsätt grädde och vatten och låt koka samman i ca 15 minuter. Späd eventuellt med vatten. Smula ner ädelost, tillsätt hackade örter och koka vidare i några minuter. Fördela svampblandningen på kycklingfiléerna.
5. Ansa och skiva grönsakerna i lagom stora bitar. Kärna ur och tärna paprikorna. Skala och klyfta löken. Fördela samtliga grönsaker på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och balsamvinäger, strö över persilja. Stek i ugnens mitt ca 20 minuter.
6. Servera svamptoppad kyckling med rostade grönsaker och garnera med kryddgrönt.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Citronkyckling i ugn med fetaoströra

Kycklingrulader med tomat och vitlök

Rimmad kyckling med pesto

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…