Annons
Annons

Kycklingfilégratäng på rostad sötpotatisbädd

Snabblagat och gott, utmärkt bjudmat. Den smaksatta crème fraichen kan bytas ut mot annan smakfavorit. Ett riktigt krämig gratäng med kycklingfilé.

Kycklingfilégratäng på rostad sötpotatisbädd
4 personer
8 mellanstora sötpotatisar
3 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 kycklingfiléer
100 g färskost
1/2 dl ajvar relish
2 paket bacon á 140 g
2 msk smör
2 dl crème fraiche med smak av paprika och chili
2 dl vispgrädde
2 msk basilika, finhackad
1 dl lagrad ost, riven

Annons

Garnering:
basilika

Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta potatisen och klyfta den. Blanda samman olja och klyftad potatis i en långpanna med bakplåtspapper.
Salta och peppra och vänd om potatisen. Rosta i ugnens mitt ca 15 minuter.

Putsa kycklingfiléerna och skär ett längsgående snitt i varje. Blanda samman färskost och ajvar. Bred ut blandningen på varje filé. Linda baconskivor runt om kycklingfiléerna. Hetta upp matfettet och bryn kycklingen runt om. Flytta över till en långpanna med bakplåtspapper och stek vidare i ugnens mitt ca 20 minuter.

Ta ut kött och potatis. Fördela potatis i en smord ugnsform. Placera kycklingfiléerna ovanpå.

Rör samman crème fraiche, grädde och finhackad basilika. Häll blandningen över kycklingen. Strö över riven ost och gratinera i ugnens mitt ca 10 minuter. Ta ut och garnera med kryddgrönt och servera.

Tips! Ajvar relish är en kryddig sås som kan köpas färdig. God som tillbehör till kött, ingrediens i såser mm.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

Ska du bjuda på middag? Här hittar du recepten på den godaste bjudmaten>>

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…