Annons
Annons

Kycklinggratäng med senapssting

Vad ska vi äta till middag idag! Laga kyckling med krämig färskost och pikant senapssås, rena lyxmaten!

kyckling 

4 personer
4 kycklingfiléer
4 msk philadelphiaost med smak av grillad paprika
140 g bacon
1 purjolök
3 paprikor i valfri färg
4-6 portioner kokt ris
smör till stekning

Sås:
3 dl vispgrädde
2 msk fransk senap
salt
svartpeppar
3 msk finhackade örter,
t ex timjan och persilja

Annons

Garnering:
kryddgrönt

Sätt ugnen på 200 grader. Skär ett längsgående snitt i kycklingfiléerna. Fördela philadelphiaosten i fickan. Linda bacon runt om filéerna.

Bryn kycklingen runt om i smör. Lägg åt sidan. Strimla purjon och paprikorna. Fräs i smör utan att det tar färg. Fördela riset i en smord eldfastform. Lägg ut halva mängden av paprikafräset. Placera kycklingen på riset. Toppa med resterande mängd paprika- och lökfräs.

Blanda samman grädde, senap, salt, peppar och örter. Häll blandningen över kycklingen. Gratinera i ugnens mitt i ca 25 minuter. Garnera med hackade örter.

Tips! Det är även gott att fylla kycklingen med philadelphiaost med vitlök och örter.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

I samarbete med Vinunic

Många av oss reagerar på histamin och garvämnen som finns i bland annat rött vin. Man kan få huvudvärk, magbesvär, blossande kinder och hals. Därför vill vi tipsa om ett nytt vin – Falling Feather Ruby Cabernet (Flaska 79 kr,BIB 3l. 219 kr, artnr 72972, ) – med lägre halter av de allergiframkallande ämnena. Gott är det också!

Falling Feather Ruby

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…