Annons

Annons

Kycklinggryta med kantareller och ädelost

Mörka höstkvällar är det extra mysigt att samlas runt middagsbordet. Bjud på en smakrik gryta med kyckling och kantareller.

Annons

kycklinggryta

Servera ett gott glas vin till grytan – missa inte våra vintips >>

4 personer
Ädelost och kantareller är basen i denna goda kycklinggryta.

600 g kycklingfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör eller margarin
140 g tärnat bacon
250 g kantareller
1 purjolök, strimlad
1 gul paprika, tärnad
2-3 msk smör eller margarin
3 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
2 msk kycklingfond
1 1/2 msk soja
140 g ädelost
100 g sockerärter
3 msk persilja, grovhackad

Servera med:
ugnsrostade kvisttomater och klyftpotatis

Sätt ugnen på  225 grader
Putsa kycklingen och dela varje filé i tre bitar på längden, salta och peppra. Bryn runt om. Stek baconet knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper.

Ansa svampen, dela om det behövs. Fräs lök, paprika och svamp blanka och smidiga i matfettet.

Lägg över grönsaker med kyckling och bacon i en stekgryta eller traktörpanna och fräs på. Tillsätt grädde, crème fraiche, fond och soja. Låt koka samman ca 12-15 minuter.

Kantskär ädelosten och smält ner i grytan. Strö över persilja.

Rosta kvisttomaterna i ca 12-15 minuter i mitten av ugnen, lägg dem i grytan. Servera gärna med klyftpotatis.

Tips! Klipp gärna lite extra sockerärter över grytan vid servering!

Servera ett gott glas vin till grytan – missa inte våra vintips >>

Recept av Bitte Eson Forsberg
Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons