Annons

Annons

Kycklingpaj med spenat

Lök, spenat, kyckling, tre sorters ost och grädde – tänk så mycket gott man kan lägga i ett pajskal!

 

Kycklingpaj med spenat

8–10 personer

Pajdeg:
6 dl vetemjöl
250 g smör
5 msk kallt vatten

Fyllning:
3 gula lökar
2 msk smör
200 g spenat
11/2 grillad kyckling eller 600 g stekt kycklingfilé
250 g haloumi
150 g riven mozzarella och cheddar, 1 påse

Annons

Äggstanning:
5 ägg
3 dl mjölk
1 dl vispgrädde
salt och peppar

Servering:
tomater

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Pajdeg: Hacka samman mjöl 
och smör till en smulig deg, gärna 
i matberedare. Tillsätt vatten och 
arbeta snabbt ihop till en deg. 
Kavla eller tryck ut degen i en form, 35×23 cm. Nagga bottnen och låt den stå kallt, 30 minuter. Förgrädda pajskalet, 10 minuter.
3. Fyllning: Skala, dela och skiva löken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör. Tillsätt sköljd 
spenat och låt den mjukna i pannan. Lägg fräset i pajskalet. Rensa kycklingen. Skär köttet i mindre bitar och lägg ovanpå spenaten. Dela haloumin i bitar och fördela i pajskalet. Strö över den rivna osten.
4. Äggstanning: Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och peppar; häll stanningen i formen. Grädda tills äggstanningen stelnat, ca 40 minuter. Servera med tomater.

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Lökpaj med örter

Paj med broccoli och varmrökt lax

Färskpotatispaj 
med lax

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…