Annons

Annons

Kycklingpaj med spenat

Lök, spenat, kyckling, tre sorters ost och grädde – tänk så mycket gott man kan lägga i ett pajskal!

 

Kycklingpaj med spenat

8–10 personer

Pajdeg:
6 dl vetemjöl
250 g smör
5 msk kallt vatten

Fyllning:
3 gula lökar
2 msk smör
200 g spenat
11/2 grillad kyckling eller 600 g stekt kycklingfilé
250 g haloumi
150 g riven mozzarella och cheddar, 1 påse

Annons

Äggstanning:
5 ägg
3 dl mjölk
1 dl vispgrädde
salt och peppar

Servering:
tomater

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Pajdeg: Hacka samman mjöl 
och smör till en smulig deg, gärna 
i matberedare. Tillsätt vatten och 
arbeta snabbt ihop till en deg. 
Kavla eller tryck ut degen i en form, 35×23 cm. Nagga bottnen och låt den stå kallt, 30 minuter. Förgrädda pajskalet, 10 minuter.
3. Fyllning: Skala, dela och skiva löken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör. Tillsätt sköljd 
spenat och låt den mjukna i pannan. Lägg fräset i pajskalet. Rensa kycklingen. Skär köttet i mindre bitar och lägg ovanpå spenaten. Dela haloumin i bitar och fördela i pajskalet. Strö över den rivna osten.
4. Äggstanning: Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och peppar; häll stanningen i formen. Grädda tills äggstanningen stelnat, ca 40 minuter. Servera med tomater.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Lökpaj med örter

Paj med broccoli och varmrökt lax

Färskpotatispaj 
med lax

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…