Annons

Annons

Kycklingpanna med bacontopp

En god kycklingpanna med en krämig sås av ädelost och grädde. Strö över stekt bacon vid serveringstillfället.

kyckling

Kycklingpanna med ädelost och bacontopp.

4 personer
4 kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
2 msk smör eller margarin
1 paket bacon
2 dl vispgrädde
2 msk fransk senap
150 g riven ädelost

Garnering:
klippt persilja

Servering:
kokt potatis

Annons

Sätt ugnen på 225 grader.

Putsa kycklingen, krydda den och bryn den runt om i matfettet. Skiva kycklingen och
placera den i en ugnsfast form. Dela och bryn baconet. Låt rinna av på hushållspapper. Fördela halva mängden över kycklingen.

Blanda samman grädde, senap och riven ädelost. Häll såsen i formen. Gratinera i ugnens mitt ca 20 minuter tills gratängen fått fin färg.

Strö över resterande baconbitar. Garnera med klippt persilja.

Tips! Tänk på att alltid tvätta händerna och diska noga när du har skurit färsk kyckling! Använd gärna en separat skärbräda till kycklingen.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…