Annons

Annons

Kycklingpanna med pancetta och rosmarin

Ett medelhavsinspirerat recept. Pancetta är rimmat och lufttorkat sidfläsk som sätter härlig smak till maten.

 

Kycklingpanna med pacetta, rosmarin

4 personer
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
450 g kycklinglårfilé
80 g pancetta, tärnat (kan ersättas med bacon)
3-4 kvistar av färsk rosmarin
1 dl vitt vin (kan ersättas med kycklingbuljong)
250 g körsbärstomater
10-15 gröna oliver
salt, svartpeppar
olivolja till stekning

Annons

Garnering:
färsk rosmarin

Servera med:
klyftpotatis eller pasta.

Skala och skär rödlöken i klyftor. Skala och skiva vitlöken.
Salta och peppra kycklingen. Stek kyckling och pancetta i olivolja i en gryta eller djup stekpanna tills allt fått fin färg.
Tillsätt hela rosmarinkvistar, lök och vitlök och fortsätt fräsa ett par minuter. Halvera tomater och tillsätt dem. Häll över vin och tillsätt oliver. Låt koka i 10-15 minuter.
Smaka av med salt och peppar och garnera med rosmarin.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ: Ugnsbakade kycklingklubbor

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…