Annons
Annons

Kycklingsallad med melon och avokado

Läcker kycklingsallad med allt i ett – enkelt och riktigt gott. I det här receptet kan du kan välja nät- eller galiamelon istället för honungsmelon, men inte vattenmelon, det gör salladen för blöt.

Året Runt

4 personer
600 g kycklingfilé
1 msk smör
salt, peppar

SALLAD:
1 bunt grön sparris
150 g sockerärter
1 honungsmelon
1 ask körsbärstomater, gärna i olika färger
1 knippe rädisor
rucola
2 avokado
citronsaft

Annons

GARNERING:
kryddörter, t ex timjan

SENAPSVINÄGRETT:
1 msk rödvinsvinäger
1 msk vatten
2 msk dijonsenap
1 äggula
1/2 tsk strösocker
salt
1 1/2 dl rapsolja

Sätt ugnen på 175 grader.
Salta och peppra kyckling­en och stek filéerna bruna runt om. Lägg i en ugnsform och stek mitt i ugnen i 20-–25 mi­nuter. Skär köttet i snedställda skivor.
Ansa och bryt av nedre delen av sparrisen. Koka i lättsaltat vatten i 2–3 minuter. Häll av vattnet och spola genast i kallt vatten. Dela i mindre bitar.
Ansa rädisor och sockerär­ter och koka i lättsaltat vatten i 1 minut, häll av vattnet, spola genast i kallt vatten. Dela sock­ erärterna i snedställda bitar,
rädisorna i mindre bitar.
Skala, kärna ur och dela me­lonen i bitar eller använd ett kuljärn och gör melonkulor. Dela tomaterna. Tärna avo­kadorna och pressa citronsaft över.
Blanda alla ingredienser ut­om kycklingen och fördela på ett stort fat. Lägg den skivade kycklingen överst och garnera.
Gör dressingen. Vispa ihop vin­äger, vatten, senap, äggula, socker och salt. Tillsätt oljan droppvis under vispning. Servera dressingen till sal­laden

Av Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

 

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…