Annons
Annons

Kycklingsnurror med pesto

Perfekt festmat men det är även gott att servera kycklingen som huvudrätt med rostade grönsaker.

Fylld kyckling

8 bufféportioner:

1 kg tunt skivad kycklingfilé
olivolja

Fyllning:
2 dl pesto
40 g riven parmesanost
3 msk rivet citronskal

Dekoration:
några rucolasalladsblad
1 citron

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg två tunna skivor av kycklingfilén lite omlott. Bred på pesto och riv över parmesanost. Rulla ihop som en rull­tårta. Pensla med olivolja, rulla rullen i rivet citronskal. Vira in rullen i ugnsfolie, lägg i en stor ugnsfast form. Upprepa med resten av kycklingen.

Annons

Ugnsstek ca 40 minuter. Låt svalna och förvara i ky­len. Skär upp i ca 2 cm stora skivor. Lägg på ett fat och strö över rucolablad. Dekoreramed citronklyftor.

 Av: Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson

 

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…