Annons

Annons

Kycklingspett med melonsallad

Den 3 augusti är det vattenmelonens dag! Vi bjuder på grillade kycklingspett med en härlig melon- och jordgubbssallad till.

Kycklingspett med melonsallad

Kycklingspett med melonsallad

4 personer
600 g kycklingfilé
1/2 tsk salt

Marinad:
3 msk olivolja
2 msk flytande honung
salt, svartpeppar
1 dl finhackad persilja
1 citron, skalet

Melon och jordgubbssallad:
1 kg vattenmelon
1/2 liter jordgubbar
150 g fetaost
3 msk finhackad mynta
3 msk olivolja

Annons

Garnering:
kryddgrönt, t ex mynta

Lägg grillspetten i blöt om du använder trägrillspett.
Putsa och skär kycklingfilén i ca 2 cm breda strimlor. Blanda alla ingredienser till marinaden. Häll i en påse och blanda ner kycklingbitarna. Låt kycklingen marineras i kylen i minst 1 timme.
Trä upp kycklingen på små grillspett. Grilla indirekt ca 10 minuter eller tills de är genomgrillade. Snurra på spetten allt eftersom.
Servera med melon- och jordgubbssallad: Kärna ur och skär melonen i ca 2×2 cm-bitar. Ansa jordgubbarna och dela dem om de är stora. Dela fetaosten i bitar. Blanda ost, frukt och bär i en skål och tillsätt finhackad mynta samt olivolja. Vänd om. Garnera och servera.

Recept Bitte E.son Forsberg Foto: Anders Norrsell

Indirekt grillning
✔ En grillteknik vars effekt liknar ugnstillagning. Indirekt grillning passar mat med längre tillagningstid, som hela köttbitar, större fiskar etc.
✔ Med kolgrill: Lägg kolen längs sidorna och grilla maten i mitten av grillgallret.
✔ Med gasolgrill: Värm först upp grillen och stäng sedan av den mittersta brännaren. Grilla maten i mitten.
✔ Det bästa är att ha lock på under grillningen. Öppna bara för att kolla om maten är klar

LÄS OCKSÅ:
Grillade kycklingspett och somrig bulgursallad

Rengöra grillgallret – 9 tips som hjälper dig

Goda viner till grillat!

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…