Annons

Läcker fläskfilégryta

Fläskfilégrytan får en härlig, lite syrlig, smakbrytning av balsamvinäger.

Annons

Fläskfilégryta 

Servera ett gott glas vin till din gryta – här hittar du vår vintips >>

4 personer

250 g små steklökar
2 vitlöksklyftor
150 g skogschampinjoner
600 g fläskfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk finhackad persilja
1 dl balsamvinäger
1 dl vatten
2 msk kalvfond
1 tsk strösocker
2 dl vispgrädde
100 g sugarsnaps

Till servering:
kokt ris
kokta haricots verts

Skala steklökarna. Skala vitlöken och finhacka den. Ansa och dela svampen.

Putsa fläskfilén och skär i skivor. Bryn köttet runt om i lite matfett. Salta, peppra och ta ur stekpannan.

Fräs lök, vitlök och svamp i lite matfett utan att det tar färg.

Tillsätt filéskivorna, hackad persilja, vinäger, vatten, fond och socker. Låt allt småputtra under lock ca 10 minuter.

Ansa sugarsnapsen och dela i bitar. Tillsätt grädden i grytan och låt koka ca 5 minuter. Strax innan grytan är klar vänder du ner sugarsnapsen. Servera med ris och haricots verts.

Recept av Bitte Eson Forsberg
Foto Anders Norrsell

Fler recept på mustiga grytor!

fiskgryta med saffran
Fiskgryta med saffran

Thailändsk gryta
Thailändsk gryta

fläskfilegryta
Fläskfilé med gorgonzolaost.

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons