Annons

Annons

Läcker gratäng med kyckling

Enkelt och supergott! Bjud på en fräsch och smakrik gratäng med bacon, salami och tomater.

Annons

Gratäng med kyckling och bacon

4 personer
4 kycklingfiléer
1 paket bacon
salt, svartpeppar
2 msk smör
800 g kokt färskpotatis
1/2 dl grön pesto
3 dl crème fraiche
3 msk finhackad basilika
100 g salami
10 röda körsbärstomater
10 gula körsbärstomater
1 1/2 dl riven mozzarellaost

Garnera med:
färsk basilika

Sätt ugnen på 225°.
Putsa kycklingen och linda in i baconskivor. Bryn dem runt om i lite smör. Lägg kycklingen i en långpanna med bakplåtspapper och stek vidare ca 15 minuter.

Blanda crème fraiche, pesto och basilika, spara undan 1/4 av blandningen. Tärna salamin och dela potatisen och tomaterna. Rör ner allt i crème fraiche-röran. Fördela blandningen i en smord ugnsform och lägg kycklingen ovanpå. Bred på den sparade crème fraiche-röran och strö över riven ost.

Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills osten smält och fått fin färg. Garnera med basilika. Servera med en bit bröd, goda brödrecept och sallad.

Recept av Bitte Eson Forsberg
Foto Anders Norrsell

Recept på fler goda och krämiga gratänger hittar du här >>

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons