Annons
Annons

Festlig kycklingpaj

Färdiggrillad kyckling gör det här receptet till en snabblagad och härlig bjudrätt!

4 personer

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning:
1 grillad kyckling
2–3 nektariner eller plommon
3 ägg
3 dl crème fraiche
1 dl hackat kryddgrönt 150 g riven Västerbottensost
lite färsk timjan till garnering

Annons

Sätt ugnen på 225 grader. Mixa mjöl och smör. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en pajdeg. Tryck ut degen i en pajform och ställ kallt 30 minuter. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter. Rensa kycklingen från ben. Dela köttet i bitar och lägg i pajformen. Rör samman ägg, crème fraiche, kryddgrönt och Väster- bottensost, häll över kycklingen. Skär nektariner/plommon i klyftor och lägg vackert i formen. Grädda ca 30 minuter. Dekorera med lite timjan.

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…