Annons
Annons

Läcker toast med rostbiff

En förrätt med det lilla extra!

Annons

snittar

Gratinerad nyårstoast med rostbiff, västerbottensost och pepparrot

6 stycken
6 skivor formfranska
12 skivor västerbottensost
1 saltgurka
1/2 rödlök
1 finhackat ägg
100 g rostbiff
1 msk färskriven pepparrot
2 msk finhackad dill
1 dl crème fraiche

Garnering:
dillvippor

Sätt ugnen på 225°:

Stansa ut hjärtan ur formfranskan med hjälp av en pepparkaksform. Placera hjärtanen på en bakplåtspappersklädd långpanna.

Lägg ostskivorna på bröden och gratinera strax under ugnens mitt ca 10 minuter.

Finhacka saltgurkan. Skala och finhacka rödlöken. Skala och finhacka det kokta ägget. Strimla rostbiffen fint. Skala och riv pepparroten fint. Finhacka dillen.
Blanda samtliga ingredienser till fyllningen, smaka av med lite salt och peppar.

Ta ut hjärtanen. Toppa med röran och garnera med dillvippor. Servera genast.

Recept av Bitte Eson Forsberg
Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…