Annons

Annons

Läckra glutenfria chokladbiskvier

Det är få saker som höjer humöret som choklad! Dessa biskvier är ljuvligt goda och helt perfekta till en kopp kaffe.

Annons

Läckra chokladbiskvier AV Midsommarbak -14 Marianne Liljenberg Foto: Anders Norrsell *** Local Caption *** ARO Glutenfritt sid 15 Allas

ca 25 stycken

BOTTNAR:
ca 2 1/2 äggvitor
250 g mandelmassa lyx eller vanlig

FYLLNING:
1 dl vispgrädde
2 msk smör
175 g mörk choklad av god kvalitet
ev 1/2––1 msk kaffelikör el citruslikör (kan uteslutas)

CHOKLAD:
ca 175 g mörk choklad
1 msk kokosfett

1. Vispa äggvitorna till skum. Riv mandelmassan och vänd ner i äggvispet. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåts­papper. Grädda i 175 grader ca 10 minuter. Låt kallna.
2. Koka upp grädde och smör, dra kastrullen från vär­men och rör ner hackad choklad. Rör om försiktigt tills all choklad smält och blivit blank. Rör ner likören, ställ att kallna till spritskonsistens.
3. Spritsa små toppar på undersidan av kakorna eller bred på krämen toppigt. Ställ kallt.
4. Smält den mörka chokladen enligt anvisning på för­packningen. Tillsätt kokosfettet, rör om till slät choklad.
5. Doppa de kalla kakorna så att fyllningen täcks, låt rinna av på bakplåtspapper.

Av Marianne Liljenberg Foto: Anders Norrsell

Glutenfria pain au chocolat

Glutenfria långpannebullar med vaniljkräm

 

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons