Annons

Annons

Läckra småkakor fria från gluten

Baka de här snabba småkakorna och bjud på till kaffe eller som tillbehör till desserter. Receptet är fritt från gluten!

Annons

mandelkaka
Mandelkakor med hasselnötter (laktosfritt)
ca 15 kakor
Smula dem till exempel i glassen eller fruktsalladen.

250 g mandelmassa
2 äggvitor
15 skalade hasselnötskärnor
50 g choklad, mörk eller ljus
1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mandelmassan med äggvitan. Klicka ut kakor på en plåt med bakplåtspapper. Tryck in en hasselnötskärna i mitten på varje kaka.
2. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
3. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Ringla chokladen över kakorna. Låt kallna så att chokladen stelnar.

Chokladflarn (laktosfritt)
ca 10 kakor
Tunna, spröda chokladflarn är lätta att göra.

150 g mörk choklad
rostade mandelspån till garnering
1. Smält chokladen över vattenbad eller i mikron. Klicka ut chokladen på en plåt med bakplåtspapper och bred ut till runda, tunna kakor. Garnera med mandelspån.
2. Låt stelna i kylskåp. Förvara kallt till serveringen.

Av Lena Söderström Foto: Anna Skoog

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons