Annons

Annons

Lammfärsbiffar med äppelsås

Ett kaloriberäknat recept! Njut av lämmfärs och äpplen.

Lammfärsbiffar med äppelsås

ca 384 kcal

4 personer

600 g lammfärs
2 msk riven färsk ingefära
1 pressad vitlök
1 ägg
1/2 dl färsk timjan, hackad
1/2 dl färsk persilja, hackad
salt, peppar

Jordärtkockspuré:
300 g jordärtskockor
2 dl grönsaksbuljong, 1/2 tärning
1 dl mjölk

Annons

Äppelsås:
200 g röda äpplen
1 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
1 msk dijonsenap
1/2 dl riven pepparrot
salt, peppar
färsk timjan

Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda färsen med ingefära, vitlök, ägg och kryddor och forma till runda biffar. Bryn dem på båda sidor så att de får fin färg, och efterstek i ugnen ca 10 minuter.
Skala och tärna jordärtskockorna, koka mjuka i buljong och mjölk. Häll av vätskan och spara den. Mosa jordärtskockorna och späd med vätskan till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Tärna äpplena och koka ihop grädde, mjölk och senap. Smaka av med salt och peppar och rör ner pepparroten.
Servera biffarna med sallad, äppelsås och en klick jordärtskockspuré. Dekorera med timjan.

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson

FLER GODA 5:2-RECEPT
Pestofylld kycklingfilé
Ugnsbakad kassler med ädelostsås
Salamifylld kycklingfilé med mangodressing
Boeuf Bourguignon

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…