Annons
Annons

Lammfärsbiffar med bulgursallad

På sommaren vill vi äta gott och enkelt. Lammfärsbiffar med bulgursallad och perfekt semestermat.

Lammfärsbiffar

Lammfärsbiffar med bulgursallad och yoghurtsås – en perfekt bjudrätt.

4 personer

1 ägg
2 vitlöksklyftor, pressade
1/2-1 dl vitt bröd, rivet
3 msk rosmarin, hackad
500 g lammfärs
salt och peppar
2 msk olivolja
3 dl bulgur
300 g suger snaps eller sockerärter
2–3 nektariner
3 msk olivolja

Annons

Sås:
2 dl turkisk yoghurt
1 lime, skal och saft
Salt och peppar
1 vitlöksklyfta, pressad

Rör samman ägg, pressad vitlök och rivet bröd med hackad rosmarin, låt svälla 5 min.

Blanda i lammfärsen och krydda med salt och peppar. Forma till biffar. Stek i olivoljan på båda sidor.

Koka bulgur enligt anvisningar. Koka suger snapsen och blanda med bulgur och nektarinerna skurna i klyftor. Rör i olivoljan och smaka av med salt och peppar.

Rör samman ingredienserna till såsen.

 

Recept Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson

 

LÄS OCKSÅ

Sommarsallad med kryddstark korv

Sommaromelett med örtsås

Kycklingsallad med melon och avokado

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…