Annons

Annons

Lammfärs med honung, rosmarin och färsk spenat

Köttfärssås på lamm med spännande smak av honung och kanel.

lammfärssås med honung och rosmarin

4 personer
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g lammfärs
3 kvistar rosmarin
1 dl vitt vin
4 tomater
1 dl vatten
några stänk tabasco
1 krm kanel
1 msk honung
1–2 msk pressad citron
80 g babyspenat
olivolja till stekning
salt, nymalen svartpeppar

Annons

Till servering:
tagliatelle eller potatisgnocchi och parmesan

Hacka lök och vitlök. Bryn färsen i olivolja och tillsätt lök, vitlök och rosmarinkvistar. Fortsätt fräsa ett par minuter. Tillsätt vin och låt koka in någon minut.
Tärna tomaterna och rör ner dem. Tillsätt vatten, tabasco, kanel och honung. Smaka av med salt och peppar. Låt koka ihop i 20 minuter.
Fiska upp rosmarinen, smaka av med citronsaft och rör ner spenaten. Servera med nykokt pasta och riven parmesanost.

Av Ylva Porsklev  Foto Emma Eriksson

Vad ska du äta idag?
Här hittar du fler middagstips

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…