Annons
Annons

Långpannebullar med plommon

Baka läckert och smart i långpanna!

Annons
Baka bullar fyllda med plommon

Baka ljuvliga bullar med plommon gör du enkelt i långpanna.

Ca 30 bitar
5 dl mjölk
1 pkt jäst för söta degar
150 g smör
1 dl strösocker
1/2 tsk salt
11 dl vetemjöl
2 tsk stött kardemumma

Fyllning:
150 g smör
200 g färskost
3 dl florsocker
1 msk kanel
15 plommon

Garnering:
1 ägg
pärlsocker

Sätt ugnen på 200 grader.

Smula ner jästen i en degbunke, tillsätt ljummen mjölk och rör ut jästen.

Tillsätt smör, socker, salt och det mesta av vetemjölet och kardemumma. Arbeta degen smidig. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en långpanna, 25×35 cm, häll i degen. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.

Rör samman smör, färskost, florsocker och kanel. Tryck 30 hål jämnt fördelade över kakan med tummen, lägg en klick fyllning och ett halvt plommon i varje hål. Pensla med ägg och strö över pärlsocker.

Grädda ca 15 minuter. Skär upp i rutor.

Recept av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

Recept på fler goda bullar hittar du här>>

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…