Annons

Annons

Lättbakat glutenfritt bovete- och chiabröd

Gott och glutenfritt bröd som bakas i muffinsformar. Toppa med nyttiga chiafrön.

Bovete- och chiabrod-Arl

Receptet räcker till 10 st

25 g jäst
3 dl filmjölk
½ dl smör- & rapsolja oliv
2 msk flytande honung
½ msk salt
3 dl bovetemjöl
2 dl rismjöl
½ dl solroskärnor

Topping:
2 msk chiafrön

Smula jästen och rör ut med fil, smör- & rapsolja, honung och salt.
Rör ner resten av ingredienserna. Låt jäsa övertäckt ca 45 min.
Klicka ut 10 bullar i smorda muffinsformar med chiafrön.
Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.
Grädda bröden i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

Receptet kommer från Arla.se

LÄS OCKSÅ

Glutenfria snabba frukostbullar

Glutenfritt! Franska fougasser

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…