Annons

Annons

Lättbakat glutenfritt bovete- och chiabröd

Gott och glutenfritt bröd som bakas i muffinsformar. Toppa med nyttiga chiafrön.

Annons

Bovete- och chiabrod-Arl

Receptet räcker till 10 st

25 g jäst
3 dl filmjölk
½ dl smör- & rapsolja oliv
2 msk flytande honung
½ msk salt
3 dl bovetemjöl
2 dl rismjöl
½ dl solroskärnor

Topping:
2 msk chiafrön

Smula jästen och rör ut med fil, smör- & rapsolja, honung och salt.
Rör ner resten av ingredienserna. Låt jäsa övertäckt ca 45 min.
Klicka ut 10 bullar i smorda muffinsformar med chiafrön.
Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.
Grädda bröden i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna.

Receptet kommer från Arla.se

LÄS OCKSÅ

Glutenfria snabba frukostbullar

Glutenfritt! Franska fougasser

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons