Annons
Annons

Lättbakat långpannebröd

Ljuvligt rågbröd som bara behöver en jäsning. Ett recept med få ingredienser.

Snabbrågis

18 stycken:
50 g jäst
4 dl vatten, 37 grader
1/2 dl sirap
1 1/2 tsk salt
1 msk brödkryddor
10 dl mörkt lantbrödsmjöl

Blanda jäst, vatten, sirap, salt och brödkryddor i en degblandare. Tillsätt mjölet, lite i taget. Platta ut degen i en liten smord långpanna, 20×30 cm och dela den i 18 bitar. Låt jäsa ca 25 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.

Annons

Grädda brödet näst längst ner i ugnen i 2 minuter, sänk värmen till 200 grader och grädda ytterligare ca 20 minuter.

Ta ut brödet och låt det svalna på ett galler.

Av: Elisabeth Johansson Foto: Ulf Svensson 

 

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…