Annons

Annons

Lättlagad vit kladdkaka med hallon och mandel

Njut av en kladdkaka som enkelt lagas i långpanna. Härlig smak av hallon, mandel och vit choklad!

Lite kolaaktig smak får kakan eftersom 
smöret bryns innan det tillsätts smeten.

Vit kladdkaka med hallon och mandel

10–12 avlånga eller 16–18 fyrkantiga bitar

150 g vit choklad
200 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
125 g färska hallon
Dekorering:
2 msk mandelspån
Garnering:
1 1/2 dl färska hallon
florsocker
kryddgrönt
Servering:
vispgrädde

Annons

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Hacka chokladen. Bryn smöret i en kastrull: Hetta upp det och låt sjuda så att det får färg, blir gyllene och doftar lätt nötigt.
3. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen. Rör hela tiden tills chokladen smält och du har en jämn smet.
4. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vaniljsocker och mjöl och sikta ner i äggsmeten. Tillsätt chokladsmöret och rör till en slät smet. Vänd ner hallonen.
5. Fördela smeten i en bakplåtspappersklädd mindre långpanna, ca 25×30 cm. Strö över mandelspån.
6. Grädda strax under ugnens mitt, ca 20 minuter. Låt svalna.
7. Garnering: Strö över hallon, sikta över florsocker, garnera med grönt. Servera vispad grädde till.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell.

Prova också:

Vit kladdkaka med passionsfruktskräm

Kladdkaka

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…