Annons

Annons

Lättrimmad torskrygg serverad med pepparrot

Härlig rätt som blir jättegod med frysta bitar av torskrygg.

Annons
Lättrimmad torskrygg serverad med pepparrot

Lättrimmad torskrygg serverad med pepparrot

4 personer
4 bitar torskrygg à 150 g, frysta och tinade
1 tsk salt

Sås:
3 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 dl vitt vin
2 msk fiskfond
1 1/2 msk maizena + 2 msk vatten
2–3 msk färsk pepparrot, riven
3 msk persilja, hackad
3 msk smör

Garnering:
6 morötter
1/2 dl dill, finhackad
2 msk olja
1 msk flytande honung
140 g tärnat bacon
2 msk smör
riven pepparrot

Potatispuré:
800 g potatis
50 g smör
2 dl vispgrädde
1 dl dill, finhackad

Sätt ugnen på 150°.
Salta fiskbitarna och låt dem dra i kylen i ca 1 timme.
Ta fram och torka av fisken med hushållspapper. Lägg fisken i en smord ugnsform. Tillaga i ugnens mitt tills fisken är fast och fin och innertemperaturen är ca 52°.
Sås: Koka ihop grädde, vatten, vin och fond. Red av med maizena utrörd i vatten. Låt sjuda ca 5 minuter. Skala och riv pepparroten. Vänd ner i såsen tillsammans med hackad persilja och smör. Låt allt bli varmt.
Skala och skiva morötterna. Blanda dem med hackad dill och olja. Ringla över honung. Fördela i en bakplåtspappersklädd långpanna och rosta morötterna strax under ugnens mitt.
Stek baconet knaprigt och låt rinna av på lite hushållspapper.
Skala och dela potatisen i bitar. Koka potatisen mjuk. Häll av vattnet och ånga potatisen torr. Pressa potatisen och tillsätt smör. Tillsätt grädden tills purén har en lagom konsistens. Smaka av med dill, salt och peppar.
Lägg bacon och riven pepparrot på fisken. Garnera med dillvippor.
Servera med ugnsrostade morötter och potatispuré.

Recept Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

Tips på ett gott vin till middagen hittar du här

LÄS OCKSÅ
Fiskgratäng med torsk och tomater

Lax med ört- och mandeltäcke

Laxfyllda rödtungsrullader med vitvinssås

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons