Annons

Annons

Lax med läcker sommartopp

Laga något enkelt, färgglatt och riktigt sommargott till middag!

lax

Lax i portionsbitar är enkelt och jättegott. Här piffar vi laxen, efter vi har stekt den, med purjo, bacon och stenbitsrom.

4 personer
4 portionsbitar lax, ca 600 g
salt peppar
1/2 purjolök
smör att steka i
1/2 pkt bacon
1 liten burk stenbitsrom
dillvippor

Rucolasås:
25 g rucola
2 dl turkisk yoghurt
1 dl majonnäs
1 tsk honung
1 msk svensk senap
salt, peppar

Annons

Servering:
kokt eller pressad potatis
stekt sparris

Sätt ugnen på 175 grader.
Rucolasås: Mixa rucolan med stavmixer i en ganska liten skål med höga kanter, t.ex. ett litermått. Blanda med yoghurt, majonnäs, honung, senap, salt och peppar. Ställ såsen kallt tills det är dags att servera.

Lägg laxbitarna i en smord ugnsform, salta och peppra. Stek laxen mitt i ugnen ca 12 minuter. Ansa och strimla purjolöken, stek den mjuk och glansig i smöret. Lägg åt sidan.
Skär baconet i bitar och stek dem, låt rinna av på hushållspapper. Lägg purjolök, bacon och stenbitsrom ovanpå den varma laxen. Garnera med lite dill. Servera med potatis, rucolasås och stekt sparris.

Av Kristina Eriksson Foto Åsa Dahlgren

Fler recept på middagstips hittar du här>>

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…