Annons
Annons

Lax med örttäcke

Året Runt. Laxar till påsk 2012. Av Janet Gustavsson.

Härligt smakrik lax som passar fint till påskbordet.

4–6 personer:
600 g laxfilé med skinnet kvar
2 skivor vitt dagsgammalt bröd
1 kruka dill
1 vitlöksklyfta
2 msk citronsaft
2 dl riven parmesan
1 1/2 msk smält smör
salt, peppar
Sås:
2 dl crème fraiche
rivet skal av 1/2 citron
salt
Servera med:
pressad potatis

Annons

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa bröd, dill, vitlök, citronsaft, parmesan, smör, salt och peppar till en röra.

Lägg laxen i en ugnsfast form. Bred krämen ovanpå och ställ in i ugn ca 15 minuter.

Rör ihop crème fraiche och rivet citronskal. Smaka av med salt. Servera laxen med sås och pressad potatis.

Av Janet Gustavsson
Foto: Per Magnus Persson 

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…