Annons

Annons

Lax med sallad och goda röror – mums!

Lax är en otroligt enkel fisk att tillaga, och den smakar fantastiskt gott! Här bjuder vi på ett recept på en hälsosam och smarrig måltid.

Annons

Lax med goda röror

2 personer

300 g färsk lax (gärna ekologisk)
4 förkokta rödbetor
1/2 påse bladspenat
1/2 dl solrosfrön
smör och olja till stekning
vitt vin
citron

Tomatsalsa:
1 ask cocktailtomater
1/2 liten rödlök
färsk basilika
1 msk olivolja
1/2 msk Balsamico
salt

Guacamole:
2 avokado
1 vitlöksklyfta
salt och vitpeppar

Tomatsalsa: Halvera cocktailtomater, finhacka rödlök, addera lite olja, balsamico och flingsalt. Riv några basilikablad och rör om.

Guacamole: Halvera avokado och finhacka med en gaffel till en jämn och len röra. Smaksätt med en pressad vitlöksklyfta, salt och vitpeppar.

Så får du din avokado att mogna på 3 minuter >>

Stjälp upp bladspenat på ett fat. Värm förkokta rödbetorna i ugnen ett par minuter på 200 grader. Ta ut och klyfta rödbetorna och lägg upp på spenatbädden. Rosta solrosfröna i en torr stekpanna utan fett. Vakta noga, rör fröna med sked så att de inte bränns utan bara blir gyllenbruna. Strö över salladen.

Stek laxen varsamt med hälften smör och olja på låg värme för att inte bli torr – smaksätt med en skvätt vitt vin, saft från citron och flingsalt.

Servera gärna ett glas Lindeman’s Early Harvest Semillon Sauvignon Blanc till laxen.

Recept av Anna Ottosson
Foto Oskar Omne

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons