Annons

Annons

Lax med spenat och avokadosås

Vardagsgott och lättlagat med lax och spenat. En avokadosås gör det extra smarrigt!

4 personer

600 g laxsida
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
500 g färsk spenat
1/2-1 dl olivolja

Avokadosås:
1 avokado
2 dl crème fraiche (34 %)
1 citron, rivet skal
2 msk olivolja
1/2 kruka färsk mejram eller basilika
salt och peppar

Annons

1. Sätt ugnen på 150°.
2. Salta och peppra laxen och låt stå ca 15 minuter.
3. Lägg laxen på plåt med bakplåtspapper och sätt i en termometer. Baka i ugnen till en temperatur på 55 grader, det tar ca 15-20 minuter.
3. Mixa avokado med crème fraiche, citronskal och olivolja. Rör ner hackad mejram eller basilika och smaka av med salt och peppar.
4. Fräs spenaten i omgångar i olivolja tills vätskan ångat bort. Smaka av med salt och peppar. Servera laxen på en bädd av spenat med såsen vid sidan av.

Recept:Ylva Porsklev
Foto: Emma Eriksson

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…