Annons
Annons

Lax och kräftgratäng med pepparrot och dill

Lyxig gratäng med både lax och kräftstjärtar. Ett recept som passar fint som bjudmat.

laxgratäng
4 personer
800 g mjölig potatis
1 purjolök
300-400 g skivad kallrökt lax
3 msk finhackad dill
3 msk färskriven pepparrot
salt, svartpeppar
150 g kräftstjärtar
3 dl vispgrädde
1 1/2 dl riven lagrad ost

Annons

Garnering:
100 g skivad kallrökt lax
kräftstjärtar
dillvippor
citronskivor

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skiva potatisen. Strimla purjon och laxen. Blanda potatis och purjolök med dill, pepparrot och salt och peppar.
Varva blandningen med kräftstjärtar och lax i en smord ugnsform. Häll på grädden och toppa med riven ost.
Gratinera i ugnens mitt i ca 40-45 minuter, täck med folie om gratängen får för mycket färg.
Tag ut och garnera med laxskivor, dillvippor och citron

Av  Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…