Annons
Annons

Lax toppad med chiliräkor

Hälsosam medelhavsmat! Njut av en god lax toppad med chiliräkor och en bulgursallad med mango, melon och ärtor. Ett utmärkt recept som passar till fest!

lax med räktopping

Lax med chiliräkor serverad med mango, melon och ärtbulgur

4 personer
600 g laxfilé i utan skinn i 4 bitar
salt, svartpeppar
2 msk olivolja
500 g oskalade räkor
2 msk olivolja
2 msk flytande honung
1 röd chilifrukt
3 dl kokt bulgur
65 g valfri småbladig sallad
2 dl små fina gröna ärter
200 g fryst tinad, tärnad mango
1 cantaloupemelon

Annons

Putsa laxen, salta och peppra. Stek gyllenbrun och fin på båda sidor i olja i en stekpanna.

Skala räkorna. Kärna ur och finhacka chilifrukten. Hacka dillen. Blanda olja, honung och chilifrukt, vänd runt räkorna i blandningen och låt ligga en liten stund.

Koka bulgur enligt förpackningens anvisningar. Ansa och skölja salladen. Blanda sallad, bulgur, ärter och mangotärningar. Skala, kärna ur och tärna melonen och vänd ner i blandningen.
Fördela blandningen på ett uppläggningsfat och placera laxen ovanpå, toppa med chiliräkorna. Garnera eventuellt med citronklyftor.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

Fler goda recept med lax:

Potatis- och laxgratäng

Lax i ugn

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…