Annons

Annons

Helgmiddagstips! Laxfyllda rödtungsrullader med vitvinssås

Laxfyllda rödtungsrullader

Festfina fiskrullader

Festmiddag som garanterat blir uppskattad. Servera kokt eller pressad potatis till fisken.

4 portioner

4 rödtungsfiléer
4 skivor färska laxskivor
100 g creame cheese med smak av pepparrot
VITVINSSÅS:
2 dl vitt vin
2 dl vatten
2 msk fiskfond
2 dl grädde
2 msk smör
2 msk finhackad dill

Annons

Sätt ugnen på 150 grader.

Lägg ut fiskfiléerna lägg en laxskiva på varje filé. Bred ut 1-2 msk creame cheese på varje laxskiva. Rulla samman till rullader och lägg i en smord ugnsform. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.

Koka ihop vin, vatten, fiskfond och grädde tills ca 4 dl vätska återstår. Smaka av med lite salt och peppar. Vispa ner smöret i såsen. Tillsätt dill.

Servera rulladerna med kokt potatis eller spritsat potatissmos och vinsås.

 

Fler goda rullader
Bacon- och örtfyllda skinkrullader
Porchetta på vårt vis 

 

 Av Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…