Annons

Annons

Laxgratäng med brödkryddor

Lax är både gott och nyttigt! Det här receptet är smaksatt på ett spännande vis med fänkål, anis och kummin.

ungsbakad lax

4 personer
4 portionsbitar lax
ca 700 g potatis
3 dl vispgrädde
1 msk brödkryddor
1 citron, saft och skal
salt och peppar
ärtskott till garnering

Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och skiva potatisen, koka 5 minuter.
Lägg potatisen i en smord ugnsform. Lägg laxfiléerna ovanpå. Koka upp grädden tillsammans med brödkryddorna. Rör i citronskal och -saft. Krydda med salt och peppar.
Häll såsen i ugnsformen och ställ in gratängen i nedre del­en av ugnen ca 20–25 minuter.

Annons

Garnera med ärtskott och servera med sallad.

Av: Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson

Här hittar du fler goda vardagsrecept:
Rostade primörer med korv och dillpesto
Örtfylld lax

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…