Annons

Annons

Glutenfri laxpaj

Läckert pajrecept utan gluten passar perfekt till alla sommarens fester och bjudningar. Då kan alla äta!

Annons

Glutenfritt av Janet Gustavsson
Pajdeg:
4 dl kokt quinoa
3 dl majsmjöl
75 g smör
1 ägg

Fyllning:
200 g gravad lax
3–4 kokta potatisar
2 dl gröna ärter
3 ägg
250 g kesella
1 dl vispgrädde
100 g riven mozzarella
1/2 dl finhackad dill

Garnering:
100 g grön sparris
100 g rökt lax
1 citron

1. Mixa samman quinoa, majsmjöl, smör och ägg. Tryck ut degen i form med löstagbar kant. Ställ kallt 15 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Tärna laxen och skiva potatisen. Förväll ärterna några minuter i lättsaltat vatten, häll av och mixa till ett mos. Lägg potatisen i bottnen av formen, bred över ärterna och toppa med laxen.
3. Blanda ägg, kesella, grädde, mozzarella och dill. Häll blandningen över pajen och grädda ca 35 minuter.
4. Bryt av nedersta delen av sparrisarna, lägg i en form med kanter, koka upp lättsaltat vatten och häll över sparrisarna, låt stå 10 minuter.
5. Garnera pajen med laxrosor, sparrisar och citronklyftor.

Här hittar du fler glutenfria recept

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ




  • mini

    Vad gott!


Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons