Annons
Annons

Laxpudding på klassiskt vis

Ett recept på en klassisk god laxpudding som vi serverar med smält smör och riven pepparrot.

Laxpudding med pepparrot

4 personer
1 kg potatis
1 liten purjolök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 1/2 dl finhackad dill
300 g gravad lax, skivad
200 g färsk laxfilé, skivad
4 ägg
2 dl standardmjölk
2 1/2 dl vispgrädde

Annons

Garnering:
laxros
dillvippa

Till servering:
färsk riven pepparrot
smält smör
citron

Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och skiva potatisen. Ansa och strimla purjolöken. Lägg ett lager skivad potatis i en smord ugnsform, ca 30×20 cm. Salta och peppra och strö över lite av purjolöken och dillen.
Täck potatisen med halva mängden gravad lax och färsk lax. Lägg på nästa lager potatis, dill, purjolök, fortsätt med laxskivorna och avsluta med ett lager potatis.
Vispa upp äggen och tillsätt mjölk och grädde, vispa samman. Häll i formen, peta med en gaffel så att allt rinner ner.
Gratinera mitt i ugnen ca 60 minuter, efter ca 30 minuter kan du klicka ut lite smör i formen. Servera med smält smör, riven pepparrot och krispig sallad.

Av Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Vill du ha fler recept på fisk och skaldjur? Klicka här

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…