Annons
Annons

Laxsallad med primörer

Nu är tid för våra ljuvliga primörer. Använd alla dessa härliga delikatesser i matlagningen och njut av vårens finstämda smaker!

Potatissallad med lax och primörer

Laxsallad med primörer och kavringskrutonger.

4 personer
1 knippe små morötter
10 färskpotatis, kokt
1/2 blomkålshuvud
1 bunt grön sparris
1 knippe rädisor
1 ask krasse
1/2 dl grovt hackad dill
250-300 g varmrökt lax

Gräddfilssås:
1 dl gräddfil
1 msk skånsk senap
1/2 msk flytande honung
salt, svartpeppar

Annons

Krutonger:
2-3 skivor kavring
neutral olja
flingsalt

Garnering:
rädisor med blast

Ansa alla rotfrukter och grönsaker, dela blomkålen i mindre bitar. Koka alltsammans i omgångar i lättsaltat vatten. Börja med potatis och morötter som behöver ca 10-20 minuters koktid, beroende på storlek. Fortsätt med blomkål och sparris, som bara behöver några minuter, och sist rädisorna som bara ska koka ca 30 sekunder.

Blanda alltsammans tillsammans med dill och krasse och lägg upp på ett generöst fat. Dela laxen i mindre bitar och fördela över salladen.

Sätt ugnen på 200 grader.
Kantskär kavringen och skär i tärningar. Blanda dem med olja, salta och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen 5-10 minuter tills de fått fin färg. Toppa salladen med krutongerna.

Blanda gräddfil senap, honung. Smaka av med salt och peppar. Servera såsen till salladen.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

RECEPT: Fler goda potatissallader hittar ni här>>

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…