Annons

Annons

Limekyckling med chimichurri

Citrus i maten är gott! Här bjuder vi på kycklingklubbor med lime och kryddstark chimichurri.

Annons
Limekyckling med chimichurrisås

Limekyckling med chimichurrisås

4 personer
900 g kycklingklubbor
2 msk ljus soja
1/2 msk worcestershiresås
1 msk limesaft
salt, peppar
3 lime

Chimichurri:
1 dl hackad bladpersilja
1 dl olivolja
1 grön chili
1 vitlöksklyfta

Lägg kycklingklubborna i en plastpåse. Vispa ihop soja, worcestershiresås och limesaft. Häll över kycklingen och låt marinera 1 timme.
Sätt ugnen på 200 grader.
Lyft upp kycklingen och salta och peppra den. Lägg den i en smord ugnsform.
Halvera limen och tryck ner den bland kycklingklubborna. Stek i ugnen 45 minuter.
Mixa ihop persilja, olivolja, hackad urkärnad chili och vitlök. Ringla såsen över kycklingen vid servering.
Servera med ris eller klyftpotatis.

Recept Ylva Porsklev Foto: Emma Eriksson

LÄS OCKSÅ
Ugnsbakade kycklingklubbor

Kycklingpanna med bacontopp

Yoghurtmarinerad kyckling med grönsaker

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons