Annons

Annons

Limemarinerade jordgubbar med mascarponecreme

En fräsch och uppskattad dessert med smakrika jordgubbar, knapriga kaksmulor och len mascarponecreme.

En ljuvlig dessert med limemarinerade jordgubbar.

Limemarinerade jordgubbar med mascarponecreme

6-8 glas

Marinerade jordgubbar:
500 g jordgubbar
zest från en lime
1 msk honung

Havresmulor:
50 g smör
1/2 dl farinsocker
1/2 dl mandelmjöl
2 dl havregryn, rena
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt

Annons

Limecreme:
1 dl limecurd
250 g mascarpone
saften från en lime
2 dl grädde

Skär jordgubbarna i mindre bitar och blanda med limezest och honung. Låt marinera några timmar.
Sätt ugnen på 200°.
Blanda ingredienserna till havresmulorna till en smulig massa. Häll ut smulorna på ett bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Rör gärna om bland smulorna när det börjar mörkna i kanterna.
Låt svalna.
Vispa limecurd, mascarpone och citronsaft.
Tillsätt grädden och vispa till tills smeten tjocknar.
Montera desserten genom att varva jordgubbar (var sparsam med saften) limecreme och kaksmulor.

Tips!
Alla delarna av desserten kan förberedas dagen innan, men lägg gärna ihop den strax innan serveringen så hinner inte kaksmulorna mjukna.

Recept: Karolina Svensk, Anna Söderberg
Foto: Alexandra Ydevall

Prova också:

Björnbärsglass med söta popcorn

Cheesecake i glas med blåbär

Smält jordgubbsbrie med balsamvinäger

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…