Annons

Annons

Ljuvlig vit kladdkaka med blåbär

I den här kladdkakan möts godsakerna blåbär och vit choklad i en ljuvlig förening.

Vit kladdkaka 
med blåbär

10–12 bitar

100 g smör
100 g vit choklad
2 ägg
2 dl strösocker
1 vaniljstång
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl färska blåbär
Garnering:
2 dl vispgrädde
blåbär

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Smält smöret. Ta av kastrullen från värmen. Lägg i chokladen i små bitar och låt den smälta. Rör tills blandningen är slät.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Snitta vaniljstången och skrapa ner fröna i äggsmeten. Sikta ner mjöl och blanda ihop till en smet. Vänd ner smörblandningen och rör om.
4. Fördela smeten i smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Kläm gärna fast ett smort bakplåtspapper i formens botten. Strö över blåbären. Grädda strax under ugnens mitt, 15–17 minuter. Känn med sticka, kakan ska vara kladdig i mitten. Låt kallna.
5. Garnera med vispad grädde och lägg blåbär i mitten. Du kan också servera grädden till kakan.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Bitte E:son Forsberg.

Foto: Anders Norrsell.

Prova också:

Vit kladdkaka med passionsfruktskräm

Glutenfri kladdkaka

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…