Annons
Annons

Ljuvliga frukostbröd – Grahamsrutor med frön

Att baka i långpanna är bra när man vill baka mycket på ett enkelt vis. Servera brödet med smör ost och en marmelad, mums!

?R baka med fr?er o n?tter

20–24 stycken
50 g jäst
5 dl mjölk
50 g smör
3 msk flytande honung
2 tsk salt
1/2 dl solrosfrön
1 dl rågkross + till att strö på
4 dl grahamsmjöl
8 dl vetemjöl
solrosfrön

Smula ner jästen i en degbun­ke. Värm mjölken till finger­värme. Lös upp jästen i lite av mjölken. Tillsätt resterande mjölk. Klicka ner smöret. Tillsätt honung, salt, solros­frön, rågkross, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet.

Annons

Arbeta samman degen väl, låt jäsa övertäckt på varm och dragfri plats ca 40–45 minuter.

Ta upp degen i en bak­plåtspappersklädd långpanna. Tryck till degen i långpannan så att den täcker hela. Låt jäsa övertäckt på varm och dragfri plats i ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader un­der tiden. Mät och markera rutor med en kniv. Pensla med kallt vat­ten. Strö över solrosfrön och lite rågkross. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Ta ut och låt svalna, dela i rutor.

Av: Bitte E:son Forsberg Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…