Annons

Annons

Ljuvliga tekakor

Lite söta och luftiga tekakor som är oemotståndliga med smör och ost. Äts helst nybakade när de knappt fått svalna.

Annons

Ljuvliga tekakor
10-12 stycken
1 dl mjölk, varm
1 dl havregryn
50 g jäst
1/2 dl rapsolja
4 dl fingervarmt vatten
3 msk sirap
1 tsk salt
2 msk fiberhusk
1/2 dl hirs
3 dl rismjöl
3 dl majsmjöl
4 dl bovetemjöl

Pensling:
1 ägg, uppvispat

Blanda mjölk och havregryn och låt dra i en bunke i 10 minuter.
Smula jästen och rör ut med olja och vatten. Tillsätt sirap, salt, fiberhusk och hirs och låt vila ytterligare 5 minuter.
Blanda i mjölet och arbeta till en deg. Låt jäsa övertäckt i 25 minuter.
Ta upp degen och forma 10-12 runda tekakor, antingen genom att rulla bullar och platta till lätt, eller kavla ut degen och stansa ut rundlar. Lägg alla tekakor på en bakplåtspappersklädd plåt och nagga dem med en gaffel.
Låt tekakorna jäsa i 45 minuter och värm ugnen till 250 grader. Pensla tekakorna med ett uppvispat ägg och grädda cirka 8 minuter.

Av josephinepalm.com Foto jessicalund.se

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons