Annons

Annons

Sött och gott med nougat och hasselnötter

Godaste godiset! Satsa på dessa lättgjorda ljuvligheter.

Annons

Godis med nougat och hasselnötter
ca 25 stycken
1 dl hasselnötter
250 g nougat
150 g mörk choklad
100 g vit choklad

Rosta hasselnötterna i torr stekpanna, gnid av skalet.
Skär nougaten i bitar, hacka den mörka chokladen grovt och smält tillsammans. Vänd ner hasselnötterna. Klä en form, ca 12×20 cm, med bakplåtspapper och häll i blandningen. Låt stelna i kylskåp, ca 2 timmar.
Hacka och smält den vita chokladen. Bred ut den över nougaten och ställ tillbaka i kylen 1 timme.
Ta ut nougaten, låt stå i rumstemperatur en liten stund, och skär sedan upp den. Förvara bitarna i lufttät burk i kylen, gärna med en bit bakplåtspapper eller smörpapper mellan lagren.

Av Elisabeth Johansson Foto Ulrika Pousette

BAKA OCKSÅ:
Baka godis
Godis med citrus och kokos

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons