Annons

Lövbiff i panna

Lövbiff i panna serverad med med klyftpotatis eller pressad potatis och en fräsch sallad.

Annons
Lövbiff

Lövbiff i panna

4 personer
600 g lövbiff
4-6 skivor skinka
1 äpple
salt, svartpeppar
2 msk smör
3 dl vispgrädde
2 msk majsenastärkelse
vatten
1/2 dl riven färsk pepparrot
100 g kokta strimlade sugarsnaps
1 dl finhackad salladslök

Garnering:
grovhackad persilja
riven pepparrot

Servera med:
pressad potatis eller klyftpotatis

Placera lövbiffarna plant på en skärbräda. Lägg skinkskivorna på lövbiffen.
Kärna ur och dela äpplet i klyftor. Placera en klyfta på varje lövbiff. Rulla ihop och fäst med en tandpetare. Salta och peppra runt om.
Hetta upp smör i en stekpanna och bryn rulladerna runt om. Tillsätt grädden och låt puttra 10–12 minuter på svag värme. Ta därefter upp rulladerna och ta bort tandpetarna.
Red av grädden med Maizena utrört i lite vatten. Lägg ner rulladerna igen och låt allt koka upp.
Lägg ner strimlade sugarsnaps, salladslök och persilja. Garnera med lite färsk riven pepparrot.
Servera med rostad klyftpotatis eller pressad potatis och sallad.

Recept Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

Tips på ett gott vin till middagen hittar du här

LÄS OCKSÅ
Rullader med krämig potatisgratäng

Inbakad fläskfilé

Purjopasta med lax och smörsky

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons