Annons
Annons

Lövbiffspanna med bacon

Krämig panna gjort med lövbiff och Philadelphiaost i såsen, mums!

lövbiff

Lövbiff i panna.

4 personer
8–10 steklökar
140 g bacon, tärnat
1 paprika, gul eller röd
500 g innanlår/lövbiff
1 dl vatten
1 msk kalvfond
2 dl crème fraiche
150 g Philadelphiaost med smak av rostad paprika
250 g broccoli
1 msk kinesisk soja
1 tsk paprikapulver
salt, svartpeppar
smör till stekning

Annons

Serveras med:
pressad potatis

Halvera lökarna om de är stora. Tärna paprikan. Stek lök, bacon och paprika i smör ett par minuter. Lägg över i en gryta eller traktörpanna.

Salta och peppra köttet och bryn det i smör. Lägg ner köttet i grytan. Vispa ur stekpannan med vatten. Tillsätt kalvfond, crème fraiche och Philadelphiaost. Låt detta koka upp. Dela broccolin i små buketter och lägg ner i såsen. Koka upp och tillsätt soja och paprikapulver. Smaka av med salt och peppar.

Håll såsen över de andra ingredienserna och låt allt puttra samman så att köttet blir genomstekt. Servera med pressad potatis.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…