Annons

Fyllda lövbiffsrullader med krämig ostfyllning och gräddsås

Lövbiffsrullader är en klassiker som alltid är i tiden! Här fyllda med färskost med paprika och salami. Svartvinsbärsgelé i gräddsåsen ger en extra smakskjuts!

Lövbiffsrullader med gräddsås recept

Lövbiffsrullader med gräddsås – recept

4 personer

800 g lövbiff
14–16 skivor salami
100 g cream cheese med smak av paprika och soltorkade tomater
smör till stekning

Sås:
2 dl vatten
2 msk kalvfond
3 dl vispgrädde
2 msk maizena till redning
1 tsk soja
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
3 tsk svartvinbärsgelé

Annons

Servering:
potatismos
haricots verts
gelé

1. Lägg ut köttskivorna plant på ett skärbräde. Lägg två salamiskivor omlott på varje köttskiva. Klicka eller bred ut cream cheese med paprikasmak på varje köttskiva.
2. Rulla samman från kortsidorna och fäst med tandpetare.
3. Hetta upp smöret i en stekpanna, bryn runt om så att det får fin färg.
4. Sås: Lägg över köttet i en gryta och tillsätt vatten och fond. Koka i ca 30 minuter tills ruladerna känns möra. Ta upp och ta bort tandpetarna. Tillsätt grädde och låt vätskan koka upp. Red av med maizena och låt allt koka ihop ca 3 minuter. Smaka av med soja, salt, peppar och gelé.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Lövbiffsrullader med krämig potatisgratäng

Färsfyllda lövbiffsrullader

Krämiga kycklingrullader i gräddig sås

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…