Annons

Annons

Lövbiffsrullader med krämig potatisgratäng

Här har vi placerat klassiska lövbiffsrullader ovanpå en god och krämig potatisgratäng.

Lövbiffsrullader med krämig potatisgratäng

4 personer
10 potatisar
1 gul lök
salt
svartpeppar
3 dl grädde
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl riven lagrad ost
600 g lövbiff
30 g valfri tunt skivad salami (glutenfri)
100 g färskost med smak av örter och vitlök
2 msk smör eller margarin

Annons

Garnering:
basilika
rostad tomatkvist
rostad halverad vitlök

Skala och skiva potatis och lök. Varva allt i en smord eldfast form. Krydda med salt och peppar mellan lagren. Koka upp grädde och mjölk. Häll blandningen i formen och avsluta med att strö över riven ost. Grädda i 200 grader i ca 40 minuter.

Lägg ut köttskivorna plant. Krydda skivorna med salt och peppar. Fördela salamiskivor på köttet, klicka på färskost. Rulla samman köttet och fäst med tandpetare. Bryn rulladerna hastigt på båda sidorna. Efter 40 minuter lägger du rulladerna ovanpå gratängen och lagar klart i ugnen i ca 10– 15 minuter.

Garnera med rostad tomatkvist, kryddgrönt och ev rostad vitlök. Vitlöken rostar du i ugnen samtidigt som potatisgratängen, halvera löken och rosta den med skal och allt.

Bjud på ett gott glas vin – här hittar du våra vintips >>

Ett gott vin till fars dag

Ett gott vin till fars dag

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…